Podczas tworzenia gry w Diablo 2: Resurected nie mogę dołączyć do gry znajomego ani on do mojej. Wszystkie ograniczenia związane z poziomem zostały wyłączone a mimo to dalej nie można się wspólnie połączyć. W liście istniejących gier widzimy zupełnie inne gry (posiadamy ten sam region Europa).
Na poczekalni widzimy swoje postaci, możemy pisać etc. Po stworzeniu gry i zaproszeniu gdy któreś z nas próbuje dołączyć wyświetla się komunikat " NIE UDAŁO SIĘ DOŁĄCZYĆ DO GRY".
Witam ziomuś…
Po 1. to forum angielskojęzyczne nie spodziewaj się że któryś z moderatorów odpowie ci w naszym rodzimym cebulackim języku. W miarę możliwości pisz po angielsku. to pierwsza kwestia.
Po drugie… to problem waszego internetu albo któryś z was nie ma zewnętrznego IP albo co gorsza któryś z was ma IP tylko z protokołu IPv6, wtedy istnieje realna szansa że wasze gry nie będą się widzieć. po 3 to upewnij się ze obydwoje weszliście do lobby żeby założyć grę nie zaczęliście gry z menu w zakładce online.
gra z menu głownego w zakładce online to bardziej gra dla pojedyńczego gracza typu “solo self found multiplayer” a niżeli pełna gra multi. dowodem na to jest fakt, że w ten sposób nawet terror-zony nie działają.
ostatnią kwestią jest to, ze nie widzicie własnych gier. jeśli to nie żadna z powyższych kwestii to może jeszcze oznaczać bardzo zły ping między waszymi komputerami, co z kolei oznacza,że żadnemu z was nie wyświetla się gra drugiego, bo tak D2R zostało zaprogramowane. jeśli to możliwe podłączajcie się do routera kablowo a nie poprzez wifi, oraz w miarę możliwości niech to będzie internet światłowodowy. ostatnia kwestią są kable ethernet którymi łączycie router z modemem ( jesli to nie jest modemorouter) oraz kompa z routerem. polecam kable kategorii 7. wcskane wszystkim tanie kable kategorii 5e nie zawsze dają radę wycisnąć max ze złącza internetowego ze względu na brak ekranowania i straty sygnału. Nie sugeruj się też jeśli sprzedawca patrzy ci wcisnąć kabel kategorii 8.1 bo to dokładnie ten sam kabel co kategoria 5e tylko certyfikowany na wyższe częstotliwości a co za tym idzie na wyższa prędkość sygnału. Kategoria 7 zapewnia najwyższy poziom ekranowania, więc w przypadku dużych zakłóceń sygnału jest zalecany.
Udało się coś ogarnąć? Ja tez nie mogę grać z bracholem…
Dało się cos ogarnąć? mam podobny problem. Mogę tworzyć gry i dołączać do tych gier z listy ale jak chce z kimś pohandlować i ktoś poda mi grę to nie mogę do niej dołączyć (komunikat że nie udało się dołączyć, “drzwi się nie otwierają”). To samo jest odwrotnie jak ja zrobię grę to nikt nie może do niej dołączyć. Nie chodzi o zróżnicowanie postaci ani HC/SC ani LD/NLD. Mam światłowód, gra działa płynnie.
- Want an answer? Go with English.
- When you try to play online together but can’t join each others games, the problem IS usually you are not playing in the same game mode like Classic Softcore Ladder or Extended Hardcore Non-Ladder. Only characters running the same game mode can play together.
- A pretty good indicator that you are running different game modes is the list of public games avaliable being completely different.
Ok Ziomuś.. Na przyszość pisz po angielsku.. tutaj ludzie nie rozumieją co piszesz..
ale wróćmy do twoich problemów, doprecyzuj co masz na mysli pisząc że chcesz z kims “pohandlować” skąd konkretnie masz informacje o danych do stworzonej gry nazwa/hasło?
czy dane sa z czatu w grze? czy może ktoś zapodał ci info na komunikatorze/forum?
oprócz HC/SC LD/NLD sa jescze podziały CLASSIC/EXPANSION oraz 3 różne serwery gry które choć są kroskompatybilne, to jednak, żeby się połączyć z gościem z NA ( serwrer ameryki północnej) a ty siedzisz na EU ( europejski) to musisz się przelogować na serwer północnoamerykański, twoje postacie się skopiują 1:1 na tamten serwer, ale jednocześnie możesz być zalogowany tylko na jednym, azeby grać obydwoje musicie być zalogowani na tym samym serwerze, to samo dotyczy serwerów południowokoreańskich (Asia)..
Co do CLASSIC/EXPANSION to chyba nie muszę tłumaczyć?