Shift Key not working since yesterday's update

I can’t use shift key to queue commands, ever since the patch. I can type capital letters into the chat, so WC3 is receiving the shift key… it’s just queueing commands that doesn’t work.

I’m on a 2016 Macbook Pro, running Reforged.

I hadn’t changed any input settings, but reset to defaults just in case, but no luck.

Anyone know how to fix it? Thanks!

2 Likes

I have the problem too. I hope that blizzard will fix it in next patch :frowning:

Yep! Me too!

Any idea how to que towers to be built in mauls on macbook? It is just shift click to build back to back on pc quickly, but shift click does nothing on mac for this?

Are all of you guys using MAC? Or are some of you using PC?

In fact, MAC have a lot of severe problem that PC don’t have. But you have ignore it.

For example, “Use command as control” is not working correctly since patch 1.32.2. However, after a month, the problem still not fix in 1.32.3. A lot of people mentioned this issue in Bug Report, But nobody respond.

What’s more, The issue “Menu UI experiences low performance at 1440p and above” exist since Warcraft III reforged Beta for Mac. But after three month, this problem still exist.

Now, I really want to ask you this question. Do you use Mac when you test the game?

I have the same issue (playing on MAC, with external keyboard). It affects shift and control keys.

But e.g. I can set a control group using ‘ctrl + number’, but I can’t ‘ctrl + click’ to select all units of the same type.

What OS are you guys on?

I use MacOS. And this is some questions mac have.

In fact, MAC have a lot of severe problem that PC don’t have. But you have ignore it.

For example, “Use command as control” is not working correctly since patch 1.32.2. However, after a month, the problem still not fix in 1.32.3. A lot of people mentioned this issue in Bug Report, But nobody respond.

What’s more, The issue “Menu UI experiences low performance at 1440p and above” exist since Warcraft III reforged Beta for Mac. But after three month, this problem still exist.

Now, I really want to ask you this question. Do you use Mac when you test the game?

I’m also on a mac - I get this issue intermittently. The only way to fix it seems to be to completely reboot the computer. Once it starts happening, it seems to be more or less permanent, but what causes it to start happening is a total mystery.

It’s very odd because it persists outside of the current battle.net instance or anything - perhaps there’s some system daemon the game is connecting to that has permanently gone down?

I had the same problem with shift. You need accept warcraft 3 in system preference -> privacy.

And disable OS hotkeys.