"Render Device Lost" Fix for RTX


#350

Samsung is good! i have samung too.

rename the exe to Overwatch2 or what else and try it again. its the solution for you :slight_smile:


#351

This is so weird, but re naming has worked.
I re named the .exe file, put a shortcut on my desktop and log in each time. Cranked it back up to ultra and no render crashes as of yet… I did lose 150 sr due to crashing and have been kind of weary about going back into comp with knowing this issue exists still… but so far in QP/arcade/CTF:comp - it has not crashed yet.

Thank you? hehe :wink:


#352

How much have you played since doing the ‘fix’? How much was it crashing before and after how long of playing?


#353

i play with the test.exe 2 days now. no crashes at the moment.
i played 2 comp games and a lot of QP matches.
3-5 crashes at a day before renaming the exe

i play on the driver version 417.71


#354

I play for hours at a time every day and I did the “fix” 1/26/19.
I run a RTX 2070 and do have my drivers rolled back. (416.34)
No crashes. (watch, now I’m gonna crash all the freekin’ time now that I said that)


#355

Hopefully it doesn’t, I’ll knock on wood for you. Thanks for reporting your success!

Just wanted to poke my head in and let you all know we’re still on this. For RTX users who the OverwatchTest method I posted above does NOT work for, can you either post your own threads or contact support (and mention you tried the work around and it failed?) I’d like to see if there are other things causing the error for you. If you can catch a crash with HWmonitor running and take screenshots of ALL the data in the test, then attach them to your ticket, that’ll be helpful so we can look for how your hardware is responding. Please see this post for some more information and troubleshooting help.


#356

I have an Gigabyte RTX 2070 Windforce, and “Rendering device lost” issue was fixed for me by limiting my FPS to 120. I had 200 or so fps before. Altough I didn’t have more than 1 crashes / day (that’s about 4-5 hours of gaming) knock knock knock on wood.


#357

Mine used to crash in 1 out of 5 games. After renaming to OverwatchTest I haven’t had a single crash in several hundred games now. There is still the rare stutter. (RTX 2070, Micron RAM)


#358

Out of curiosity: how many ppl in here experiencing crashes, using GeForce Experience or Windows background video record feature?
Looks like renaming really works.


#359

Renaming to OverwatchTest also fixed it for me. Gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC, on driver 417.71.


#360

but when we can start the game normaly over the battle net launcher?

renaming the .exe is working for me2


#361

I renamed tonight and played some Arcade… haven’t played long enough to say for sure this is a fix for me or not but I didn’t crash in the little time I’ve played. Temps never got past 69 C on GPU and never past 51 C on CPU. Is this okay?

1080p, 60Hz, Ultra settings vsync off Custom frames slider maxed to 300, was seeing 180-200 FPS on the display stats.


#362

Renaming doesn’t work for me.


#363

#364

I just played 15 games without using the file rename hack and without getting rendering device lost. If anyone else is feeling adventurous try the 418.81 drivers released Feb 4, 2019. (RTX 2070)

Edit: Played an additional 15 competitive matches as well and not a single issue. I didn’t even get the stuttering that would occasionally happen with the OverwatchTest work around.


#365

Please keep us updated over the next few days! This is good news!


#366

Same issue here , complete new build/

I7 9700K
RTX 2070 Gigabyte OC.

Tried all previous steps mentioned before nothing helped , any solution so far?
Tried to run on previous drivers aswell and nothing helped.


#367

You are getting the render device lost using 418.81?


#368

Would my RAM be the issue for my RTX 2070 ‘rendering device lost’? I have G-SKILL AEGIS 2x8 GB DDR4 set to 3000Mhz in XMP. This RAM is capable of it. When the PC was built Jan 19 without XMP profile I believe it was defaulted at 2133Mhz.

That is the only ‘overclocking’ of my entire system. My CPU is i5-9600K 3.7Ghz (4.6 turbo). Would having my RAM at 3000Mhz cause my CPU to go into turbo mode, thus having Blizzard/this game think I am overclocking?

Or am I just overthinking this? Does turbo ever count as overclocking if it’s stock?


#369

I run my ram at 3200 XMP, and the game runs fine when using overwatchtest.exe work around. If you haven’t tried the rename work around, please do.