I keep getting dropped frames and don't know why


#1

Ever since I re-installed Overwatch I keep getting dropped frames and don’t know why. Below are my settings and Specifications:

PC Parts:

Part Type Part Name
Video Card MSI NVIDIA GeForce GTX 1080
Case Corsair SPEC-OMEGA ATX Mid Tower Case
Power Supply Corsair CXM 750 W 80+ Bronze Certified Semi-Modular ATX Power Supply
Storage Western Digital Blue 500GB 2.5" Solid State Drive, Samsung 860 Evo 500GB 2.5" Solid State Drive
Memory Kingston HyperX Fury 16GB (2 x 8GB) DDR4-3466 Memory
Motherboard MSI X470 GAMING PLUS ATX AM4 Motherboard
CPU AMD - Ryzen 5 2600 3.4 GHz 6-Core Processor

Overwatch Graphic Settings:

Graphics Setting What’s Selected
Render Scale Automatic
Texture Quality High
Texture Filtering Quality Low - 1X
Local Fog Detail Low
Dunamic Reflections Off
Shadow Detail Off
Model Detail Low
Effects Detail Low
Lighting Quality Low
Antialias Quality Low - FXAA
Refraction Quality Low
Screenshot Quality 9X Resolution
Local Reflections Off
Ambient Occlusion Off

Any help would be appreciated. Thanks!

Another note is that if you try and play Overwatch in a Discord screenshare it’ll just lag out the entire game (Im assuming thats a Discord error, not Overwatch, but I don’t know if anyone else has had that issue.

Below is the code so you can do your own settings:

Graphics Setting|What's Selected
---|---
Render Scale | 
Texture Quality | 
Texture Filtering Quality | 
Local Fog Detail | 
Dunamic Reflections | 
Shadow Detail | 
Model Detail | 
Effects Detail | 
Lighting Quality |
Antialias Quality | 
Refraction Quality | 
Screenshot Quality | 
Local Reflections | 
Ambient Occlusion |

#2

If you have already looked over the known issues thread and also the guide for maximizing fps and nothing helps, then post a dxdiag for your PC here.