[UAE Region] Disconnecting in the middle of the game

Hi guys I have a problem with disconnecting from the game and it wont let me connect again

so I have to restart the game and lunch it again , this mostly take like 4 minutes minimum , which means we already lost the game , while my internet is fine and works fine also , am not the only one facing the problem in my region ( UAE )

we tried all the recommending steps to fix the problem and nothing changes
I would really appreciate the help

thanks alot

I have the same issue

Hey, darko and Mirage! I changed the title of this thread to get some more traction from the UAE region.

Are you still experiencing issues with disconnections? Could you include a WinMTR test? Run this test for 10 to 15 minutes until the disconnection occurs. Copy and paste the text file created and paste it between two ~~~ like so:

~~~
WinMTR Here
~~~

If you have issues pasting here, use Pastebin and post the end of the link. (ie. 123456 for pastebin.com/123456)

greetings thanks for the replay

please advice me on what to do , these are my WinMTR result

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                             dlinkrouter -    1 | 1157 | 1149 |    0 |    0 |    7 |    0 |

|        Destination network unreachable. -    2 | 1119 | 1100 |    1 |    6 |   40 |    6 |

|                           10.246.254.13 -    1 | 1157 | 1149 |    1 |    6 |   12 |    5 |

|                           195.229.0.110 -    1 | 1157 | 1149 |    6 |   11 |  183 |    9 |

|                           195.229.0.231 -    1 | 1157 | 1149 |  106 |  117 |  165 |  110 |

|                           195.229.0.231 -    1 | 1157 | 1149 |  106 |  117 |  125 |  114 |

|           pr01.eqfr5.blizzardonline.net -    1 | 1157 | 1149 |  115 |  123 |  286 |  120 |

|              ae1-br01-eqfr5.as57976.net -    2 | 1117 | 1100 |  117 |  134 | 3733 |  143 |

|        Destination network unreachable. -    3 | 1096 | 1072 |  114 |  136 | 2500 |  114 |

|                           137.221.78.79 -    1 | 1157 | 1149 |  119 |  130 |  221 |  125 |

|        Destination network unreachable. -    1 | 1157 | 1148 |  119 |  140 |  146 |  124 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Darko,

You appear to be dropping packets even before you leave your house:

This suggests that the problem is with the connection between your PC and your router. If you drop too many packets in a row, you get disconnected from the game. Try power cycling your router and resetting your PC. If that doesn’t work, update your network drivers, and finally if even that fails, swap to ethernet if you are on wifi. If none of it helps, please re run the winMTR test while on ethernet and post the results.

Drakuloth

thank you for the fast respond , these posted result came from my ethernet connection ,
i did multiple times [power cycling your router and resetting your PC] and also updated my network drivers and operating system , and its still not fixed

thanks

Darko,

If that’s the case, please reach out to your ISP and try to swap the router for a new one. It’s uncommon to drop packets over ethernet, and as far as we can tell the problem starts before you leave your house. If they replace the router with you and you still have problems, let’s get a new winMTR and look again.

Ok sir i will try to contact them and tell them about the issue , and i will request a replacement for the router they give

i will provide you with feedback after that

thanks

Perfect. I’m replying back to you so that you can respond if you need more help. (The forum thread will not let you reply if you were the most recent post on a thread at your current forum level.) Please let us know how things go!

Greeting Mr - Drakuloth

as per your instruction my ISP send technicians in my house and replaced the router with a new one, the model is D link 853 , I just wanna add that they also tested the network which is out side my house and said everything is fine , anyways the same problem happened again and these are the winMTR results


|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                             dlinkrouter -   98 | 76032 | 2141 |    0 |    0 |    6 |    0 |

|               bba129796.alshamil.net.ae -   99 | 126777 | 2038 |    1 |    5 |   40 |    4 |

|                           10.246.254.13 -   97 | 62658 | 2141 |    1 |    6 |   38 |    4 |

|                           195.229.0.112 -   97 | 62361 | 2141 |    6 |   11 |  100 |   14 |

|                           195.229.3.197 -   97 | 62312 | 2141 |  115 |  120 |  244 |  119 |

|                           195.229.3.197 -   97 | 62314 | 2141 |  114 |  119 |  245 |  119 |

|           pr01.eqfr5.blizzardonline.net -   97 | 63045 | 2141 |  116 |  126 |  209 |  123 |

|              ae1-br01-eqfr5.as57976.net -   98 | 97654 | 1987 |  121 |  136 | 2346 |  145 |

|         et-0-0-2-br01-eqam1.as57976.net -   93 | 24327 | 1868 |  121 |  155 | 4484 | 4484 |

|        et-0-0-35-pe02-eqam1.as57976.net -   97 | 62495 | 2141 |  120 |  132 |  261 |  129 |

|                          185.60.112.157 -   97 | 63068 | 2141 |  121 |  130 |  142 |  130 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

appreciate your help

Hey there,

It looks like the computer is loosing connection with the router as indicated by the quoted log line. The network disconnect caused the MTR to flood “Sent” packets which is why the sent is so much higher than received.

If this is a wireless connection, a wired connection should typically resolve it. Though if it’s wired it may mean the network device or network cable is having a problem. In some cases it may be required to replace hardware to resolve errors like these.

I wish we had better news but I do hope the info helps. Cheers!

Greetings Kaldraydis

thanks for the reply , I did all replace my router and other hardware , i also changed my ethernet wire to a new one.

so is there anything more you would recommend me to do?

thanks

Darko,

Did you replace that hardware before or after you ran that winMTR test? The test suggests that there is a major communication problem between your PC and router. If you have changed out the hardware since you ran that test, please create a new winMTR and upload it. We can look for more options that way.

Drakuloth

Thanks for the replay , and yes , as you recommended to me to change the ISP main router with a new , they planed the new router model D link 853
then I also changed the Ethernet with the cable cat 8 , then i run the test and that was the result I got as in the previous post, please advise me
thanks in advance

Darko,

Okay, that new result looks really bad - it’s even worse than your old one. I’m not sure why it’s happening but you may have gotten a second bad router from your ISP. This is rare, but it’s far less likely that you have two bad ethernet cables, unless you have one that is clearly damaged.

I would try a third router from the ISP, honestly, and re run the test if it fails.