Diablo 2 (Classic) Bug

One of my Diablo 2 Accounts (US West) is stuck while trying to log in. Basically, I type my password, and the account gets stuck in “please wait”. Then after a short period of time, it says the password is incorrect. I try to reset the password, but the process hangs and then disconnects me from battle.net. I tried a password reset via my registered email but nothing comes through - nothing in spam either. I tried another account and all these features work. Only this account has the problem.

I have other accounts on the same computer that work perfectly fine. I have had friends try to log in to this trouble account and they also experience the same behavior. So this is not a computer-related issue. So I waited for the recent server reset to see if it fixed the issue and it did not. The account has been like this for about 2 months now. 1 more month and the account will expire.

I opened a ticket with Blizzard Technical support and they could not resolve the problem.

Here was their response,

"Howdy,

Technical Specialist Ekield here. Thanks for testing that and confirming for us.

We have tried refreshing your IP address and both D2 and LOD CD keys on Battle.net. This is the extent of what Customer Support can do for Diablo 2. We do not have a way to refresh individual accounts or investigate what might be causing a single account to get stuck logging in.

Our support for classic Diablo 2 is very limited.

Since Diablo 2 accounts last for 90 days after the last log in, if it hasn’t been 90 days since you last accessed this account then it should still be valid. It sounds like maybe there is something on the server side blocking access to the account, or the account data is corrupted somehow, but unfortunately we have no way to verify this with the limited tools that we have.

Hopefully this is something that is only temporary that may clear up with the next Diablo II server restarts."

So they were not able to help me. But they asked that I report this problem in the forum as a bug. So that’s what I am doing. Hopefully someone can figure this out so it does not happen to other people.

Yamirik
Heya!

My name is Tech Specialist Game Master Thomas M. We do hope this is resolved soon. We ask you take the time to report this for the Development teams. Hand hope they get it fixed quickly, Reporting a Bug - Blizzard Support

Thanks for giving us a chance to work with you.

Good luck figuring this out whoever looks into it!

Hi,

Not sure this forum is the right one for reporting Diablo 2 (Classic) bugs.

This forum is for technical support on Classic Games such as Diablo II (2000)… for bugs, I normally refer players to the Classic General Discussion forum as indicated in this Support note:

=================================================================================

This forum is visited by Blizzard Customer Support staff… as far as I know, Community Managers and the QA Team, both of whom feed information to developers, do not visit here.

The Support note you were referred to attempts to provide information for all the Blizzard games… but the information for Classic Games is incomplete since it does not link to a specific forum.

=================================================================================

@Blizzard: I note also that the information for Diablo III in Reporting a Bug - Blizzard Support is incorrect since it refers readers to a forum that is no longer available since 6 Jan 2020. It should say:

Diablo III

If you encounter a bug, please report it to us using the following forums:

Submissions posted there have the benefit of allowing a community discussion around high-impact bugs, which can occasionally help in prioritizing them. If you want to check on a bug, we also keep a list of known active issues at the top of that forum that all players can see.

I note also some discrepancies in the information provided in other languages and in other regions… perhaps this is something that can be looked into.

Regards.

Thank you I will do this now.